Захист Вітчизни

Оцінити підручник:
3,67 3
Захист Вітчизни 10 клас Лелека 2018 (Основи медичних знань)

Захист Вітчизни. Підручник для 10 класу закладів загальної середньої освіти. (Рівень стандарту. Основи медичних знань)

  • Автор: В.М.Лелека
  • Видавництво: "Ранок"
  • Рік видання: 2018
  • Сторінок: 144
  • Формат файлу: pdf

Шановне учнівство!

 

Цього року ви починаєте вивчати курс «Основи медичних знань», що є складовою навчального предмета «Захист Вітчизни».

Оволодіння базовими медичними знаннями й навичками необхідне кожній людині для збереження найціннішого — життя. Велику цінність вони являють у випадках, що потребують негайної домедичної допомоги, коли неможливе звертання до лікаря: на вулиці, природі, у побуті, під час подорожі. І надзвичайного значення обізнаність у медичній сфері набуває в умовах загрозливих ситуацій техногенного або природного походження, а також в умовах воєнного часу. Допомога, надана вчасно і правильно, здатна врятувати людину, запобігти швидкому розвитку небезпечних змін в її організмі та полегшити подальший процес одужання в лікувальному закладі.

Курс «Основи медичних знань» є базою для вивчення матеріалу, що стосується гігієни і збереження здоров’я. Матеріал підручника навчить вас правильно діяти в ситуаціях, які становлять загрозу для вашого життя чи життя оточуючих, надавати домедичну допомогу людині в разі травми, кровотечі, раптової втрати свідомості.

У підручнику представлені сучасні методи щодо діагностики та рятувальних дій у загрозливих для життя станах, зумовлених захворюваннями та нещасними випадками. Набуття важливих і корисних знань з курсу «Основи медичних знань» стане запорукою того, що ви навчитеся берегти власне здоров’я та здоров’я інших людей.

Працюючи за матеріалом підручника, ви отримаєте можливість самостійно перевіряти набуті знання та закріплювати практичні навички. Окрім того, рубрика «Дізнайтеся більше» познайомить вас із цікавими фактами, які стосуються теми й підвищать інтерес до вивчення предмета. Посилання на електронні матеріали розміщено на сторінках підручника спеціальною позначкою і.

 

pick_zahist_vitchizny_10_leleka.pdf
9 MB
952

Схожі матеріали