Українська література

Оцінити підручник:
3,67 3
Українська література 1-2 клас Стус 2016 (Шкільна бібліотека)

Хрестоматія сучасної української дитячої літератури для читання в 1, 2 класах серії "Шкільна література".

  • Автор: Т.В.Стус
  • Видавництво: "Видавництво Старого Лева"
  • Рік видання: 2018
  • Сторінок: 160
  • Формат файлу: pdf

 

Перед вами хрестоматія — збірка творів сучасних українських письменників для дітей. Тут прозаїки та поети — і визнані прихильними читачами за роки незалежності, і молоді, чиї талановиті голоси зазвучали впродовж останніх кількох років.Перед вами хрестоматія — збірка творів сучасних українських письменників для дітей. Тут прозаїки та поети — і визнані прихильними читачами за роки незалежності, і молоді, чиї талановиті голоси зазвучали впродовж останніх кількох років.

Сучасна читацька аудиторія — це вільні діти, відкриті до світу, значно менше за попередні покоління обмежені кордонами, реальними чи віртуальними. Вони сприймають світ багатогранно й неупереджено. Це перше покоління цифрової ери, яке не уявляє життя без електронних пристроїв і завдяки інтернету має безперешкодний доступ до інформації.

Нинішні діти потребують літератури, співзвучної їхнім запитам, зацікавленням та реальним щоденним ситуаціям. Тому в цій хрестоматії — твори для читання, які відображають сучасний світ, а також ті, що дають уявлення про минуле й традиції українського народу.

Тексти збірки промовляють до читачів сучасними їм мистецькими формами та змістом. У західних практиках, зокрема в англомовних студіях, сучасними вважають літературні твори, видані п’ять-сім років тому. Тож, добираючи книжки, які рекомендовано для читання в школі, ми зважали на час видання чи на час написання твору. Також брали до уваги зміну ідеологічних та мистецьких практик.

 

pick_ukrainska_literatura_1_2_stus.pdf
19 MB
179

Схожі матеріали